Print this page

Naslovnica

08/26/10

OBRAČUN NAJBOLJIH ŽUPANIJSKIH ORAČA U SEVERINU


 

Najbolji orač Bjelovarsko- bilogorske ponovo je Zoran Piskač iz Progomelja koji je svojim plugom premetnjakom povukao najprecizniju brazdu, dok je u kategoriji plug ravnjak najbolji orač Željko Krapec iz Severina. Ovo deveto po redu   natjecanje orača Bjelovarsko - bilogorske županije održano je u Severinu, na poljima nasuprot tamošnje Poslovne zone .Ukupno je  sudjelovao  21 natjecatelj, a među njima su  po prvi put su bile četiri konjske zaprege. U toj su kategoriji njabolji bili Ivan Despetović i Ivan Kuzman. Oni će predstavljati županiju na državnom natjecanju koje se već idući tjedan održava u Suhopolju, a orat će novim plugom premetnjakom vrijednim  osamdeset tisuća kuna koji je kupila Bjelovarsko-bilogorska županija. 

 Plug je vlasništvo Županije, a koristit  će ga naši predstavnici na državnim natjecanjima kako bi ostvarili što bolje rezultate -  kazao je  bjelovarsko - bilogorski župan Miroslav Čačija. 

To je natjecateljski plug bez kojeg se više ne može ni pomisliti na uspjeh  na državnom natjecanju, i njegova cijena nije previsoka - napomenuo je   Dražen Kunješić iz Zdenčaca, koji je  dva puta bio   županijski, te jednom i državni prvak u oranju, no uoči ulaska na Severinska polja je rekao kako ove godine nije u željenoj formi. 

 

Orače je ove  godine po prvi put pratilo  dobro vrijeme, te posebice  dobro pripremljena zemlja, što  je istaknuo i jedan od pobjednika Zoran Piskač, a u takvim uvjetima do izražaja dolazi vještina orača. Stoga su suci dugo vijećali prije proglašavanja konačnih rezultata. Među oračima je i ove godine bila  jedna  žena, Ana Drobni iz Dežanovca, koja se po treći put uhvatila u koštac s muškim kolegama. Natjecanje je besprijekorno organizirala Županijska udruga orača, uz pomoć Bjelovarsko-bilogorska županija, općine Severin, te HZPSS -a  Bjelovar.  Next page: O nama