Print this page

Naslovnica

07/07/08

1. Sajam konja i opreme za konje u Bjelovarsko bilogorskoj županiji


 

Uprava Bjelovarskog sajma i Stočarski centar uspješno su odradili prvi dvodnevni SKOK- sajam konja i opreme za konje, koji je održan ovaj vikend u Gudovcu. Na sajmu se predstavilo 147 konja u 17 pasmina, sedam magaraca, te 13 svečanih konjskih zaprega iz svih dijelova Hrvatske, pa čak i iz Splita. U izboru za najljepšu zapregu pobijedio je gospodin Rudolf Hršak iz Cerja, s područja Zagrebačke županije, sa svojim konjima « Grivom i Cezom.

Brojni posjetitelji ove vrste manifestacije, osim razgledavanja grla konja, vožnje zapregama, mogli su poslušati stručna predavanja, pogledati aukciju konja, razne pokazne treninge, te uživo doživjeti temperament i gracioznost ovih plemenitih životinja. Na aukciji je ponuđeno 15 grla, prodano je samo jedno grlo po cijeni 2.450€ i poklonjeno Konjičkom klubu «Husar» iz Čazme s namjerom organiziranja škole jahanja za mlade, te u terapijske svrhe. Konja je kupila i donirala Bjelovarsko-bilogorska županija.
Velika želja svih stručnih ljudi u organizaciji ove vrste manifestacije, je pretvoriti u  tradicionalnu manifestaciju, koja će se održavati svake godine krajem lipnja i biti jedna od velikih smotri na kojoj će se okupljati brojni  konjogojci ne samo iz RH, već iz susjednih zemalja, potvrdio je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.
Da je ovakva vrsta Sajma jedno od važnih i korisnih mjesta na kojem se stvaraju kontakti između uzgajivača, educiranja, promidžbe, aukcije, i svi drugi segmenti koji mogu doprinijeti uzgoju konja i drugih kopitara, a sve u cilju razvoja i stvaranja « Moderne konjičke industrije» potvrdio je i voditelj uzgojnih programa konjogojstva pri Hrvatskom stočarskom centru.

 Next page: O nama