Print this page

Naslovnica

10/16/08

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo «Kovačević»


 

Obiteljsko gospodarstvo Vitomir Kovačević registrirano je 2003. godine. Bavi se proizvodnjom grožđa i vina i pružanjem ugostiteljskih usluga: degustacije vina.    Ovo obiteljsko gospodarstvo ima 1,9 ha vlastitih nasada vinograda na kojima se brižljivom njegom uzgaja 5 sorti grožđa, što čini ukupno 11.000 trsova.

 


 

Vinarija Kovačević nalazi se u Daruvaru, u Ulici Franje Kuhača na broju 49. Udaljena je od Daruvarskih toplica i od glavnog gradskog trga manje od 1 km.

 

 

Na gospodarstvu, uređenom u tradicionalnom stilu slavonskih vinogradara, pružaju se usluge seoskog turizma:   jahanje, vožnja biciklom, panoramski letovi, skijanje, planinarenje, šetnja uređenim parkovima bogatih endemičnim drvećem, od kojih se ističe ginko biloba, drvo staro 250 godina, sofore, piramidalni hrast, tise, kraljevsko drvo i dr., te razgled zaštićene povijesne arhitekture.
Kod obitelji Kovačević uz prethodnu najavu možete organizirati prigodne proslave, ručkove ili večernja druženja.


Gospodarstvo posebno njeguje tradiciju svečanog obilježava berba grožđa, Martinje i Vincekovo.

 

Poseban su ugođaj na gospodartvu Kovačević su boravci na izletištima uz rijeku Toplicu ili uz vinsku turističku cestu koja se proteže od izvora zaljubljenih (Julis Brum) u Rimskoj šumi preko Daruvarskih vinograda do izletišta Vranjevine i planinarskog doma Petrov vrh.
Uz vinsku turističku cestu ima nekoliko obiteljskih vinarija gdje se može kušati kvalitetna daruvarska vina (graševina, sauvignon, chardonay, sivi pinot, i rajnski rizling).

 


 

     
        Kontakt:

 Mob: 098-466-081
 098-234-798
 fax: 043-332-309
 DARUVAR, Franje Kuhača 49
 http://www.daruvar-vinarija-kovacevic.hr
 e-mail: ljiljana@daruvar-vinarija-kovacevic.hrNext page: O nama