Print this page

Naslovnica

01/09/09

Prva obiteljska sirana OPG-a Jareš na području BBŽ-e


U Donjim Sređanima Općina Dežanovac na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Jareš otvorena je prva registrirana obiteljska sirana na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o  sirani obitelji Adele Jareš, koja se već duži niz godina bavi proizvodnjom sira, a od ove godine Adela Jareš ponijela je i titulu najuzornije seoske žene Bjelovarsko-bilogorske županije. Na OPG-u Jareš osim svježeg sira i vrhnja, posebnu ponudu čine sirevi s paprikom, dimljeni sirevi i sirevi s raznim začinima.
Da se radi o kvalitetnim sirevima, pokazuju osvojene zlatne medalje i veliki broj priznanja koje Adela zasigurno zaslužila. Taj veliki trud i rad pokazala je i otvaranjem i prve obiteljske sirane, čija je vrijednost 300 tisuća kuna. Dio novca obitelj Jareš uložila je iz vlastitih izvora, a dio iz odobrene novčana potpora Ministarstva poljoprivrede.
Veliku podršku za razvoj OPG-a, obitelj Jareš ima i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gdje prema riječima župana Miroslava Čačije, na prvom mjestu su uvijek razvojni projekti poljoprivrednih gospodarstava.

 

 
 
 
 
 
 


 

 Next page: O nama