Print this page

Naslovnica

03/16/09

Održan 1. «POLJO – FEST» u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji


Bjelovarsko – bilogorska županija, Grad Čazma i drugi gradovi i općine te Bjelovarski sajam organizirali su prvi Poljo fest – sajam za poljoprivrednike koji se održao u subotu 14. ožujka 2009. na prostoru Bjelovarskog sajma u Gudovcu.
Ovim sajmom točnije festivalom želi se iskazati zahvalnost poljoprivrednim proizvođačima koji su svojim proizvodima dali veliko značenje našoj županiji i učinili je prepoznatljivom diljem lijepe naše.
Tako su proizvođači svoje proizvode izložili u Aukcijskoj dvorani, ipak za dekoraciju su se pobrinule seoske žene. Kad smo već kod seoskih žena, točnije najuzornijih seoskih žena, župan Bjelovarsko – bilogorske županije imao je prilike izljubiti sve dosadašnje najuzornije žene koje su ponos naše županije te im je uručio zahvalnice. Također tu spadaju i naši orači koji se svake godine brinu za naša polja.
Uz dodjelu zahvalnica imali smo prilike uživati u kulturno – umjetničkom programu, humanitarnom programu i drugo.
Svi posjetitelji ali i izlagači imali su prilike odslušati i predavanja za poljoprivrednike (GLOBALGAP i HACCAP)- Poljoprivreda jučer, danas, sutra u izvedbi  Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.
Svake godine broj posjetitelja na sajmovima(proljetni, jesenski, pčelarski..) je u porastu, stoga se nadamo da će i ovaj sajam imati svoje posjetitelje koji će iz godine u godinu biti u porastu i učiniti ga tradicijom.
Slijedeći sajam održat će se 27. - 30. ožujka a riječ je o tradicionalnom 12. Proljetnom sajmu. Prošle godine Proljetni sajam posjetilo je više od 30 tisuća posjetitelja, a broj je iz godine u godinu sve veći.

 

 
-
-
-
-


 

 Next page: O nama